“Coaching is de vorm van begeleiding die erop gericht is mensen in positieve zin te veranderen, uitgaande van gezonde mensen en een geloof in de veranderingsmogelijkheden die liggen besloten in de blijvende wisselwerking tussen inzicht en gedrag.”

citaat
Wildflower, L. & Brennan, D. (2011). The Handbook of Knowledge-Based Coaching: From Theory to Practice.

Wandelcoaching is coaching in de natuur. Met je hoofd in de zon en je haren in de wind zet je stappen in het groen. Anderhalf uur bewegen in de natuur geeft een lekker gevoel, het geeft energie. De natuur geeft je rust en je wordt niet afgeleid door je omgeving.
De omgeving zelf is inspirerend en niet veroordelend. De natuur zit vol symboliek die het gemakkelijker maakt om gedragspatronen te ontdekken, spiegelen en bespreekbaar te maken.

Wandelcoaching is het gesprek in de auto of tijdens de afwas (in het tijdperk voor de afwasmachine): de afwezigheid van het ongemak van iemand die tegenover je zit met slechts een doos tissues tussen jullie in. Je kunt je gedachten en woorden laten gaan, zonder ruimte in je hoofd te verliezen aan de persoon die met je mee oploopt.

Tijdens wandelcoaching ben je letterlijk in beweging. Je komt in je lijf, in het nu. Je zet je ene voet voor de andere. Denken gaat gemakkelijker als je in beweging bent. Voelen gaat beter als je in je lijf bent.

De coaching is resultaatgericht, we werken in vier wandelsessies toe naar de gewenste situatie. Ik werk oplossingsgericht, gebaseerd op positieve psychologie. We kijken naar je sterke kanten en vergroten zo hoop, vertrouwen en gevoel van eigenwaarde.